نقطه دود روغن زیتون
دانه زیتون میوه های کوچکی هستند که در صورت نارس بودن سبز هستند و هنگام رسیدن، سیاه می شوند. برخی دیگر حتی وقتی کاملاً رسیده اند سبز باقی می مانند. زیتون ها حاوی 11 تا 15٪ چربی هستند. 74٪ آن اسید اولئیک است که نوعی اسید چرب اشباع نشده می باشد و جزء ماده اصلی روغن زیتون به شمار می آید. یک قاشق غذاخوری روغن زیتون حاوی 119 کالری و 14 گرم چربی است.
نقطه دود این روغن 190 درجه سانتی گراد است. درجه حرارت در جلوگیری از تخریب روغن زیتون بسیار مهم است. کارشناسان توصیه می کنند روغن را در دمای 14 درجه سانتی گراد ذخیره کنید. روغن های زیتون سبز از زیتون های نارس تهیه شده و طعم آن کمی تلخ و تند است. روغن زیتونی که رنگ طلایی دارد، از زیتون های رسیده درست شده است و دارای طعمی ملایم تر و بدون تلخی می باشد.
این روغن به دو دسته تصفیه شده و تصفیه نشده تقسیم می شود. این روغن در مواد آرایشی، پزشکی، پخت و پز و صابون ها مورد استفاده قرار می گیرد. تولید روغن زیتون در ابتدا از نواحی دریای مدیترانه بود اما امروزه در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرد.