روغن بی بو

روغن زیتون تصفیه شده از تصفیه روغن زیتون بکر به دست می آید اما هنگامی که صحبت از روغن های پخت و پز می شود کلمه “تصفیه شده” به معنای بهتر بودن نمی باشد.

طی فرایند استخراج روغن زیتون تصفیه شده، ساختار چربی تغییر نمی کند اما خاصیت آنتی اکسیدانی روغن زیتون بکر و فرابکر از بین می رود.

این نوع روغن زیتون عطر و طعم منحصر بفرد روغن زیتون را ندارد، سطح اسیدیته آن 0.3 درصد است، به دلیل حضور ترکیبات پلی فنلی موجود در آن، عمر طولانی تری دارد و گاهی اوقات مقداری ویتامین E به آن اضافه می کنند.

از روغن زیتون تصفیه شده می توان برای سرخ کردن زیاد استفاده کرد.

زیتون و قران

والتین و الزیتون و طور سنین‏� (التین: 1 و 2) .
�قسم به انجیر و زیتون [یا قسم به سرزمین شام و بیت ‏المقدس]� .
�فانبتنا فیها حبا و عنبا و قضبا و زیتونا و نخلا و حدائق و غلبا و فاکهة و ابا� (عبس: 27 - 31) .�و در آن دانه‏ هاى فراوانى رویانیدیم، و انگور و سبزى بسیار، و زیتون و نخل فراوان، و باغهاى پردرخت، و میوه و چراگاه‏� .
�و (نیز) درختى را که از طور سینا مى‏روید [درخت زیتون] و از آن روغن و �نان خورش‏� براى خورندگان فراهم گردد (آفریدیم) !� .
�و شجرة تخرج من طور سیناء تنبت‏ بالدهن و صبغ للآکلین‏� (المؤمنون: 20) .

�و هو الذى انشا معروشات و غیر معروشات و النخل و الزرع مختلفا اکله و الزیتون و الرمان متشابها و غیر متشابه کلوا من ثمره اذا اثمر واتوا حقه یوم حصاده و لا تسرفوا انه لا یحب المسرفین‏� (الانعام: 141) .
�اوست که باغهاى معروش [باغهایى که درختانش روى داربست‏ها قرار دارد] و باغهاى غیر معروش [باغهائى که نیاز به داربست ندارد] آفرید; همچنین نخل و انواع زراعت را، که از نظر میوه و طعم باهم متفاوتند; و (نیز) درخت زیتون و انار را، که از جهتى باهم شبیه، و از جهتى تفاوت دارند; (برگ و ساختمان ظاهریشان شبیه یکدیگر است، درحالى که طعم میوه آنها متفاوت مى‏باشد) از میوه آن، به هنگامى که به ثمر مى‏نشیند، بخورید! و حق آن را به هنگام درو، بپردازید و اسراف نکنید، که خداوند مسرفان را دوست ندارد!� .
درخت زیتون، درختى است مبارک که خداوند به آن سوگند یاد کرده و آن را صاحب منزلتى خاص فرموده و آن درختى است که نفع عامه در آن است . روغن، ساقه، برگ و میوه آن مصارف متعدد صناعى، کشاورزى، درمانى و دامى دارد .
ترکیب میوه
آب 67%، روغن 23%، پروتئین 5%، املاح معدنى 1% که اهم آن کلسیم، آهن، ویتامین‏ها (آنتى اکسیدان A ، بتاکاروتن D,A , C ، مى‏باشند .
زیتون ابتدا سبزرنگ است که پروتئین و املاح و آنتى‏ اکسیدانهاى آن زیادتر است و وقتى قرمز رنگ شد، مقدار ماده روغنى آن افزایش مى‏یابد .
چربى زیتون