اعتقاد بر این است که روغن زیتون یکی از مغذی ترین روغن ها برای سلامتی است. روغن زیتون که به دلیل طعم و مزه غنی خود شناخته می شود، از پرس زیتون به دست می آید، فرآیندی که خواص طبیعی و قدرت تغذیه ای آن را حفظ می کند. حاوی چربی های تک غیراشباع، ویتامین های E و K و آنتی اکسیدان های قوی مانند پلی فنول ها است. روغن زیتون نه تنها طعم غذا را افزایش می دهد، بلکه سلامت قلب را تقویت می کند، با التهاب مبارزه می کند و بهزیستی کلی را افزایش می دهد. می توان از آن به روش های مختلفی استفاده کرد، مانند ریختن آن روی سالاد یا تفت دادن سبزیجات، برای افزایش طعم و تغذیه. با فواید بسیار زیاد روغن زیتون، افزودن آن به یک رژیم غذایی سالم حیاتی است.

طبق یک مطالعه در سال ۲۰۲۰، فواید روغن زیتون برای سلامتی شامل کاهش خطر بیماری قلبی نیز می شود. علاوه بر این، تحقیقات منتشر شده در ژورنال کالج آمریکایی قلب و عروق نشان داد که افرادی که روزانه بیش از نیم قاشق غذاخوری مصرف می‌کنند، در مقایسه با افرادی که به ندرت یا هرگز روغن زیتون مصرف نکرده‌اند، میزان مرگ زودرس ناشی از بیماری ‌های قلبی عروقی، آلزایمر و سایر علل کمتری دارند.

التهاب مزمن یکی از دلایل اصلی بیماری هایی مانند سرطان، دیابت نوع ۲، بیماری آلزایمر، آرتریت، چاقی، مشکلات قلبی و غیره است. روغن زیتون حاوی پلی فنول ها است، یک ترکیب طبیعی با خواص ضد التهابی قوی که می تواند به کاهش التهاب کمک کند و باعث تسکین شود. بر اساس مطالعه ای که در مجله Nutrients منتشر شده است، خواص ضد التهابی این روغن می تواند به کاهش التهاب کمک کند، مانند نحوه عملکرد ایبوپروفن که یک داروی ضد التهابی غیر استروئیدی است.